Indijanska hrana

Krem čorba od bundeve

Indijanska hrana je nešto što još niste probali?

Osetite pun ukus jedne od najzdravijih biljaka na planeti. Drevni narodi su je koristili u svakodnevnoj ishrani, baš zato što je bogata vlaknima, proteinima i različitim vitaminima i mineralima, kao što su A, B, C, E, kao i gvožđe.

Naša čorba je začinjenja ruzmarinom, belim biberom i kurkumom. Zbog svojih nutritivnih vrednosti, dugo održava sitost, pa je kao takva idealna za osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane .

Indijanska hrana uz “Tothem soup”

Totem čorba je jedna od preporuka našeg restorana. Njena mešavina ukusa, učiniće da proživite jedan dan u stilu pravih indijanskih plemena.

Divlje zelje, pečurke, orasi i bobice, uz pomoć egzotičnih začina, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Čorba se može jesti uz specijalno pripremljen hleb.

Indijanska hrana

Indijanska hrana Kofta malai

Još jedna poslastica za sve ljubitelje dobrog ukusa, biće naš Kofta malai ili indijanske ćufte. To je, zapravo, tradicionalna indijanska hrana sa određenim stepenom inovacije. Ipak, inovacija se odnosi samo na način serviranja, recept ostaje isti.

Ćufte se prave od mešavine raznog povrća: krompira, šargarepe, graška i kukuruza, uz neizostavno mleveno meso. Ono što ove ćufte čini nesvakidašnjim, jeste vrsta mesa od kojih se prave. A vrstu mesa birate vi!

U ponudi takođe imamo i vegeterijanski Kofta malai. Više o tome pročitajte ovde.

Paneer čorba

Indijanska hrana ne bi bila potpuna da u njenoj ponudi ne postoji Paneer čorbica. Kremasta i lagana, predstavlja pravo osveženje u letnjem periodu, kada nam obično ne prija teška hrana. Pojedini gosti je traže “za poneti” jer je jednako dobra i kad je hladna. Kažu da tada još više osvežava.

Ovo jelo ima dva osnovna sastojka: spanać i paneer (vrsta sira), pa je izuzetno zdrava. Kombinuje se sa raznim indijanskim začinima, a služi se uz hrskave hlebove ili testenine.

Ahaja

Ahaja je autentično jelo našeg kuvara, što znači da ga ne možete probati ni na jednom drugom mestu na svetu, ako ste rođeni u moderno doba. Inspirisano čuvenim indijanskim poglavicom Ahaja, naš specijalitet je dobio ime, ali i recept.

Uglavnom se priprema sa kuvanom teletinom, mada po želji gosta može biti i sa nekom drugom vrstom mesa, uključujući i divljač. Meso se čuva u marinadi sa klinčićem, lovorovim listom, kardamom i cimetom, a zatim se dinsta i po nekoliko sati pre serviranja. Služi se uz rižu ili pire krompir.