Indijanski restoran Kragujevac, smešten je među krošnjama oraha i lipe, nedaleko od Velikog parka. Restoran Totem, vaš jedinstveni dragulj, idealan je za sve ljubitelje slobode, ali i izazova i prave avanture. Ukoliko želite beg od svakodnevnice i da vaš život obojite novim bojama, onda je Restoran Totem pravi izbor za vas!
Upoznajte novu dimenziju ukusa
Indijanska kuhinja je nešto što Kragujevac do sada nije imao. Međutim, sada imamo priliku da isprobamo čitav niz tradicionalnih indijanskih začina, kuvaniih jela, pikantnih salata i dezerata.
Kako bismo što bolje upoznali duh Severnoameričkih Indijanaca, naši vrhunski kuvari su pažljivo odabrali jelovnik za vas, za jedno pravo putovanje kroz vreme. Kako se indijanska kuhinja uglavnom zasniva na povrću, može se slobodno reći da je Restoran Totem jedan pravi mali raj za vegeterijance i vegane, sa svojim specijalizovanim menijem. Međutim, nismo zapostavili ni ljubitelje mesa, te se u našem restoranu mogu isprobati i ukusi različite divljači, pripremljene na jedinstven način. Izdvajamo i riblji meni, u skladu sa indijanskim umećem lova i ribolova.
Za više informacija, možete nas kontaktirati.
Indijanski restoran Kragujevac – Ponuda koja stvara magiju
Jelovnik Restorana Totem nije nešto na šta ste navikli, ali će vam zasigurno pokazati duboku povezanost čoveka i prirode. Pokazaće vam koliko velika može biti njena darežljivost. Kroz uzbudljive kombinacije začina, čiju jačinu možete lično birati u razgovoru sa našim osobljem, upoznaćete pravu indijansku mantru.
Preporuka kuće:
Skvoš
Vrsta tikve, koja se sprema na domaćem vinu. Aromu opisujemo kao slatku i nutty. Skvoš se priprema tek kada tikva dobro sazri, kako bi ukus bio u svojoj celovitoj punoći. Skvoš ima visok sadržaj vitamina C, A i E, kao i visoki procenat magnezijuma, pa tako ima moć da ojačava imuni sistem naših gostiju i sprečava bolesti kao što je skorbut.
Samosa
Tradicionalne indijanske pitice Samosa, idealne su kao prilog uz kafu ili čaj. Mogu biti sa slatkim i slanim nadevom, a vi birate da li će to biti jabuka ili bundeva ili pak, kombinacija dinstanog začinjenog povrća. Ljuta paprika i korijander u slanoj varijanti, probudiće bukvalno sva vaša čula. Vaše je samo da uživate.
Salata “Tri sestre”
Ova salata ima tri osnovna sastojka i jako je upotrebljiva na našem podneblju – pasulj, kukuruz i tikvicu. Nju preporučujemo gostima koji se teže odlučuju na promene, a ipak žele da osete duh drevne kulture. Salata se može jesti uz hleb, koji je u našem restoranu isključivo beskvasan, u skladu sa načelima zdravog života koji nekada nije bio opcija, već se podrazumevao.
Indijanski restoran Kragujevac nudi i Mattar paneer
Mattar Paneer je deo naše specijalizovane ponude za vegetarijance, ali je mogu jesti svi ljubitelji dobrog ukusa. Specijalitet predstavlja spoj nespojivog: grašak, indijski sir, paradajiz, đumbir, indijski oraščić ili badem. Međutim, to nije ono što Mattar Paneer stavlja na prvo mesto naše liste specijalnih ponuda. To, zapravo, čine začini koji su njegov sastavni deo i to:
- seme kima
- kurkuma
- korijander
- crveni čili
- kari
- cimet.
Probati Mattar Paneer je nešto što prosto morate uvrstiti u svoju “to do” listu.
Za više informacija o našoj ponudi, kliknite ovde.